Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Απάντηση στο προσωπικό προφίλ στο Facebook του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου με αφορμή την συνέντευξη του πρώην Δημάρχου Βασίλη Κωνσταντόπουλο στο Ράδιο Λόγος

Με μεγάλο ενδιαφέρον διαβάζω σε τοπικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες τις δηλώσεις του πρώην Δημάρχου Βασίλη Κωνσταντόπουλου για την μέχρι τώρα πορεία της θητείας μας. Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα ηνία του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού γνωρίζαμε τις δυσκολίες στο έργο που θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε.
Όλοι οι κάτοικοι του Δήμου και όχι μόνο, γνωρίζουν τα υπέρογκα χρέη που βαραίνουν τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού. Χρέη, που πραγματικά τις περισσότερες φορές μας δένουν τα χέρια για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας. Χρέη, που πιστέψτε με είναι πολύ περισσότερα, καθώς καθημερινά κοινοποιούνται δικόγραφα, με τα οποία επιδιώκεται η είσπραξη οικονομικών απαιτήσεων από το Δήμο από παρελθόντα έτη (αντιμισθίες πρώην αιρετών, αμοιβές εργολάβων, επαγγελματιών που παρείχαν υπηρεσίες κοκ.).

Τα χρέη, η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών από δικαστικές αποφάσεις σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και τις κλειστές κάνουλες χρηματοδότησης από την κεντρική εξουσία βάρυναν ακόμη περισσότερο το μέχρι τώρα έργο μας. Εμείς όμως σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και με τα ισχνά μέσα που διαθέταμε προσπαθήσαμε και προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς!

Όσον αφορά για την παρουσία μου στο Δημαρχείο θα ήθελα να πω στον κύριο Κωνσταντόπουλο πως τα προβλήματα δεν λύνονται μέσα από ένα γραφείο. Οι συχνές επισκέψεις μας στα κέντρα αποφάσεων στην Αθήνα και όχι μόνο δείχνει τις προθέσεις μας σχετικά με τα άλυτα προβλήματα που κάποιοι δεν ήθελαν να αντιμετωπίσουν. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο επιτελείο μου, κάτι που μάλλον δεν θα είχε ο κύριος Κωνσταντόπουλος.

Ζητάμε έναν δυνατό αντιπολιτευτικό λόγο από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου για να προχωρήσει σωστά ο Δήμος. Όμως,  φθηνές πρακτικές του παρελθόντος, χτυπήματα κάτω από την μέση και λασπολογίες δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση και με κανένα τρόπο τον τόπο μας. Αν κάποιοι θέλουν να μένουν σε τέτοιες λογικές, πραγματικά θλίβομαι. Εκλέχθηκα Δήμαρχος ενός τόπου με απεριόριστες δυνατότητες και ο καθημερινός αγώνας μου θα δικαιώσει τους πολίτες.

Για τα θέματα υγείας που ταλανίζουν την περιοχή μας θα μου επέτρεπε ο κύριος Κωνσταντόπουλος να γνωρίζω περισσότερα έχοντας περάσει τη μισή μου ζωή μέσα στα νοσοκομεία. Δεν θα ήθελα να αναλύσω περεταίρω τις απόψεις μου για την υγεία στην Δυτική Μακεδονία και για το Κέντρο Υγείας Σερβίων καθώς έχουμε καταθέσει στην  Αθήνα λύσεις και σχέδιο για μια ανθρώπινη υγεία.

Και για το τέλος ας μιλήσουμε και για το Προσφυγικό. Ο κύριος Κωνσταντόπουλος με κατηγορεί πως δεν θέλω τους πρόσφυγες στον τόπο μας και προτείνει ο ίδιος «να φιλοξενηθούν σε σπίτια της περιοχής». Ένα θέμα λεπτό, σαν το Προσφυγικό,  που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείται ως αντιπολιτευτικό μέσο. Ζητάμε το αυτονόητο κύριε Κωνσταντόπουλε. Χρηματοδότηση από την κεντρική εξουσία, αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις και τους πολίτες σύμφωνους για την εγκατάσταση των Προσφύγων.

Οι πολίτες κύριε Κωνσταντόπουλε μας εμπιστεύονται είτε το θέλετε είτε όχι! Στο τέλος της θητείας μας θα κριθούμε όπως κριθήκατε και εσείς στις τελευταίες εκλογές.                       


3 σχόλια: