Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Βασίλης Κωνσταντόπουλος: "Ο Δήμαρχος δια της παντελούς απουσίας του δημιουργεί βλάβη στο Δήμο"

Διαβάζουμε στον Πρωινό Λόγο

Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΛΟΓΟΣ - ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΠΟΝΤΑ" ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

"Κάνει εμπρηστικές δηλώσεις, συκοφαντεί, κάνει κακό στο Δήμο -Έχει παρατήσει τα χωριά"
Δριμεία κριτική στον δήμαρχο Σερβίων - Βελβεντού για τα πεπραγμένα του στη δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας του, άσκησε ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος μιλώντας στο ράδιοΛόγος.

Ο πρώην δήμαρχος καταλογίζει στον Θανάση Κοσματόπουλο απουσία από τα δημαρχιακά του καθήκοντα, ενώ ασκεί κριτική για την οικονομική διαχείριση στο δήμο, ενώ όπως καταγγέλλει τα προβλήματα σε όλο το δήμο παραμένουν οξυμένα.

"Τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε διακριτική παρουσία στο δήμο, καταλαβαίνουμε ότι κάθε δημοτική αρχή χρειάζεται χρόνο να εκφραστεί, να εκφράσει πολιτική της και να φανούν τα όποια αποτελέσματα. δεν είχαμε στείρα αντιπολίτευση, ήμασταν αρκετά επιεικείς και στηρίξαμε πολλές φορές τη δημοτική αρχή για να στηρίξουμε το δήμο. Όπως στον προϋπολογισμό του 2016 προκειμένου να μη καθυστερήσει ο δήμος να λειτουργεί ψηφίσαμε ως παράταξη για να τρέξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Κάναμε υπομονή, βλέπαμε ότι ο δήμαρχος περνούσε μια ώρα την ημέρα στο δήμο, πίνοντας καφέ.  Αμφισβητούμε ότι παρίσταται σε συσκέψεις. Όταν δεν υπάρχει δήμαρχος στο δήμο υπάρχουν δυσλειτουργίες στο δήμο.  Υπάρχει παντελής απουσίας του  δημάρχου από το δήμο και από κρίσιμες συσκέψεις, όπως στη συνεδρίαση της ΠΕΔ για την υγεία. Ο κ. Κοσματόπουλος είχε ψηφίσει θετικά στην προηγούμενη συνεδρίαση και περιμέναμε να δούμε γιατί ζήτησε νέα συνεδρίαση αλλά δεν παρέστη. Ο Δήμαρχος δια της παντελούς απουσίας του δημιουργεί βλάβη στο Δήμο", τόνσιε χαρακτηριστικά.

"Εμπρηστικές δηλώσεις"

"Κάθε φορά που βγαίνει στα ΜΜΕ κάνει εμπρηστικές δηλώσεις δημιουργώντας εχθρούς. Του είπαμε στο ΔΣ. Δεν μπορεί όλοι να είναι άχρηστοι εκτός από εμάς, χρειάζονται συμμαχίες για το καλό της περιοχής και όχι αντιπαλότητες . Με τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη, μέσα από συκοφαντικές δηλώσεις που κάνει. Η καθημερινότητα στο δήμο είναι προβληματική, λάμπες δεν αλλάζονται, χόρτα δεν κόβονται. προβλήματα υπάρχουν σε όλους τους δήμους με τα οικονομικά και τη στελέχωση των υπηρεσιών. και εμείς είχαμε αντίστοιχα προβλήματα αλλά αγωνιζόμασταν καθημερινά να εξυπηρετούμε τον πολίτη, είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος.
Επίσης, τόνισε πως ο νυν δήμαρχος έχει  παρατήσει τα χωριά. "Πχ στα Καμβούνια έκλεισε το ΚΑΠΗ, ο δήμαρχος δεν ασχολείται. Τα αγροτικά ιατρεία έμειναν χωρίς καθαρίστριες. Η αβλεψίες του δημάρχου είναι σε δικά μας έργα που είχαμε προβλέψει, όπου χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις, πχ το θέμα του Πράσινου Χωριού στην Ελάτη, για τη κατασκευή αρδευτικού στα Καμβούνια με βάση σύμβαση που είχε υπογράψει η προηγούμενη δημοτική αρχή με τη ΔΕΗ", είπε μεταξύ άλλων.

Για τα έργα που ολοκληρώθηκαν, ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε πως πρόκειται για έργα που είχε εντάξει η προηγούμενη δημοτική αρχή, όπως στα Σέρβια και στο Βελβεντό, με συνολική αναμόρφωση. Πάνω απο 25 εκ. ευρώ έργα μεγάλου προϋπολογισμού ολοκληρώθηκαν στα Σέρβια επειδή μελετήθηκαν και εντάχθηκαν από προηγούμενες δημοτικές αρχές σημείωσε.
Για το θέμα των νοσοκομείων ο κ. Κωνσταντόπουλος ζήτησε τη στελέχωση και των δύο νοσοκομείων και αφού αυτό συμβεί, τότε να προχωρήσει η συζήτηση για το ποιο θα γίνει περιφερειακό νοσοκομείο. Τοπικά, την κόντρα μεταξύ των διπλανών πόλεων, έχουμε πικρή εμπειρία στην περιοχή μας. Πρέπει να δούμε τη συνεργασία των πόλεων και όχι τον ανταγωνισμό, είπε χαρακτηριστικά.

"Ο δήμος πρέπει να κινείται με θεσμικά όργανα και όχι με ιδιοκτησιακές αντιλήψεις, είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος, ζητώντας όταν λαμβάνονται αποφάσεις για σημαντικά θέματα αυτά να θέτονται προς συζήτηση πρώτιστα στο συμβούλιο. Μάλιστα έφερε το παράδειγμα του προσφυγικού με την επιστολή που είχε στείλει στην περιφέρεια για την παραχώρηση του δημοτικού σταδίου εφόσον χρειαστεί, για τη φιλοξενία προσφύγων. "Δυστυχώς ο δήμαρχος δεν θέλει να δημιουργήσει πρόσφυγες στην περιοχή, αν όμως όλη η Ελλάδα φιλοξενήσει πρόσφυγες, δεν μπορεί να μη φιλοξενήσουν τα Σέρβια", σημείωσε με νόημα. Πρότεινε, μάλιστα, να φιλοξενηθούν πρόσφυγες σε σπίτια της περιοχής ή κάτι παρόμοιο.

Για τα χρέη

"Παραλάβαμε χρέη 9 εκ. ευρώ στο δήμο και το αντιμετωπίσαμε χωρίς τυμπανοκρουσίες", είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος, λέγοντας ότι παρέδωσε στα 5 εκ. ευρώ χρέος, ενώ στον ισολογισμό του 2015 επί θητείας Κοσματόπουλου κλείνει με 5,8 εκ. ευρώ χρέος. "Είναι κίνδυνος για το δήμο αν ο δήμαρχος δεν ξέρει τι του γίνεται, εκτός αν λέει πράγματα για να προκαλέσει, που καθιστά τον δήμαρχο ακατάλληλο να διοικεί εφόσον συμπεριφέρεται έτσι", είπε ασκώντας κριτική στη νέα δημοτική αρχή ο κ. Κωνσταντόπουλος.


Όλοι οι δήμοι έχουν χρέη, δάνεια και υποχρεώσεις, κατέληξε ζητώντας από τον δήμαρχο να αφήσει τις δικαιολογίες και να ασχοληθεί με τα προβλήματα του Δήμου. "'Έχουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες", κατέληξε, ζητώντας από το δήμαρχο να συντονίσει τα στελέχη του και να ασχοληθεί με τα του δήμου, ώστε να έρθει η ανάπτυξη στον τόπο.

6 σχόλια:

  1. Ξύπνησε από τον λήθαργο ο Βασίλης!! Επί ένα χρόνο ο δήμος είχε κλειστη την χρηματοδοτική κάνουλα από το κράτος με τα γνωστά προβλήματα αλλά έμεινε όρθιος! Τα ραβασάκια για χρεη συνεχίζονται να έρχονται όχι μόνο από την θητεία Κωνσταντόπουλου αλλά και από προηγούμενα έτη! Βασίλη ο δήμος είναι καταχρεομένος!! Μην ρίχνεις ευθύνες στον γιατρό, ξέρεις ποιοι ευθύνονται.. Κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε για ευθύνες στον δήμο τα τελευταία 20 χρόνια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ερχετε ο κεχαγιασ να μασ σωσει..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ ΑΛΛΑ ΑΡΓΗΣΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. eisai apon basilh kai ayto syzhtiete...

    enas poy se psifise!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρκετά λάθη έχεις κάνει γιατρέ, είπες πολλά και δεν έκανες τίποτα μέχρι τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. afhste re ton anthropo na mas swsei, toylaxiston aytos den tha mas xrewsei

    ΑπάντησηΔιαγραφή