Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Το έργο: «Η αρκούδα και πρόταση γάμου» παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα: «Κόκκινη κουίντα» από τα Σέρβια Κοζάνης

Το έργο: «Η αρκούδα και πρόταση γάμου» παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα: «Κόκκινη κουίντα» από τα Σέρβια Κοζάνης, την Τετάρτη 15 Ιουνίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου: «Θεατρικοί διάλογοι – Θέατρο για όλους» από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Η θεατρική παράσταση «ανέβηκε» στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης.

Η Αρκούδα: Η χήρα Πόποβα θρηνώντας το χαμό του συζύγου της, κάτω από το διερευνητικό βλέμμα του πιστού υπηρέτη Λούκα, δέχεται την επίσκεψη του Σμύρνοφ που ζητά τα χρήματα που του οφείλει ο μακαρίτης. Η έντονη αντιπαράθεση Σμυρνόφ και Πόποβας οδηγείται σε ακρότητες, με μοναδική λύση τη μονομαχία. Τα πιστόλια δεν αργούν να βγουν. Μόνο που τη θέση του μίσους παίρνει ο παθιασμένος έρωτας.

Πρόταση γάμου: Ένας ευκατάστατος νέος σε ηλικία γάμου επισκέπτεται το σπίτι ενός γείτονα, αντίστοιχου οικονομικού βεληνεκούς, για να ζητήσει το χέρι της κόρης του. Η πρόταση γίνεται με χαρά δεκτή από τον πατέρα, αλλά όταν οι μελλόνυμφοι μείνουν μόνοι αρχίζει ένας μαραθώνιος καβγάς γοήτρου που χάρη στην παρέμβαση του πατέρα θα έχει αίσιο τέλος.

Μετάφραση: Λυκούργος Καλέργης

Σκηνοθεσία: Γιώτης Βασιλειάδης

Έπαιξαν με αλφαβητική σειρά: Βλαδίμηρος Αλεξανδρίδης, Σόφη Ζουρνατζίδου, Ελένη Καραγιάννη, Αντώνης Καραδήμος, Ιωάννα Παπαδημητρίου, Σοφία Σαμαρτζίδου, Φώτης Ταχτσίδης

Θανάσης Τέγος

Kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου