Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Απάντηση του Αντιδημάρχου Σερβίων – Βελβεντού, Νίκου Τέτου σε σχόλιο του πρώην Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού, Β. Κωνσταντόπουλου, σε τοπικό blog, σχετικά με τη λειτουργία της Παιδικής & Εφηβικής Βιβλιοθήκης στο Βελβεντό.

Αντιλαμβανόμαστε το όψιμο ενδιαφέρον του κου Κωνσταντόπουλου για το Βελβεντό, ωστόσο θα πρέπει να του θυμίσουμε ότι σε όλη τη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος, αγνόησε επιδεικτικά το Βελβεντό, τους πολίτες του, τους φορείς του, αλλά και τους ευεργέτες του, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων είναι ο κος Αντωνιάδης.

Ο ίδιος βέβαια αγνοεί γενικά τι έχει προσφέρει η ομογένεια και ειδικά ο κος Αντωνιάδης στο Βελβεντό και αν επιθυμεί μπορούμε να τον ενημερώσουμε, καθώς εμείς γνωρίζουμε.

Συγκεκριμένα, ως προς τη λειτουργία της Παιδικής & Εφηβικής Βιβλιοθήκης, θα του θυμίσουμε ότι λειτούργησε επί θητείας του μόνο για έξι μήνες, με πολλά προβλήματα, για καθαρά προεκλογικούς λόγους και για τα μάτια του κόσμου, κάτι που αποδείχτηκε στη συνέχεια με το κλείσιμό της, αφού είχε αφήσει απλήρωτη την υπάλληλο που απασχολήθηκε εκείνο το διάστημα.

Η κατάσταση που παραλάβαμε το Σεπτέμβριο του 2014 ήταν τραγική και αποκαρδιωτική! Αντικρίσαμε μια αίθουσα να ρημάζει, παρατημένη, που μόνο σε βιβλιοθήκη δεν παρέπεμπε και τα βιβλία στοιβαγμένα σε χάρτινες κούτες. Ένας θησαυρός τεράστιας πνευματικής αξίας, μια πολύτιμη κληρονομιά της κοινωνίας του Βελβεντού κινδύνευε να καταστραφεί από τη μούχλα και την υγρασία.

Εμείς, με μεγάλη ευαισθησία, αποκαταστήσαμε και επισκευάσαμε πλήρως το κτίριο, εξοφλήσαμε την υπάλληλο, ολοκληρώσαμε τις ενέργειες για να εμπλουτίσουμε τη βιβλιοθήκη με νέα βιβλία, έχουμε άριστη συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο Φίλων της Βιβλιοθήκης, στο οποίο μάλιστα συμμετέχει και Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξής μας και ανταποκρινόμαστε σε όλες τις υποχρεώσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία της.

Με λίγα λόγια, η απαράδεκτη κατάσταση της Παιδικής & Εφηβικής Βιβλιοθήκης ήταν ανάλογη με την εξίσου απαράδεκτη κατάσταση και άλλων δομών στο Βελβεντό (Παιδική χαρά, Πνευματικό Κέντρο, κ.α.), πράγμα που αποδεικνύεται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό που έχουμε στη διάθεσή μας, η δημοσίευση του οποίου δεν σας τιμάει για αυτό που μας παραδώσατε.

Επειδή ο κόσμος του Βελβεντού έχει και μνήμη και κρίση, σας έστειλε στην αντιπολίτευση με το εκπληκτικό ποσοστό του 16%.

Εμείς θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε άκοπα για το καλό τόσο του Βελβεντού, αλλά και ολόκληρου του Δήμου, σε πείσμα πολλών και στο τέλος της θητείας μας θα μας κρίνουν και θα μας συγκρίνουν οι πολίτες.

Ο Αντιδήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού
Νίκος Τέτος


1 σχόλιο: